Denne personvernerklæringen forteller hvordan Ludde Open samler inn og bruker personopplysninger.

Ludde Open ved CEO er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.  Det daglige ansvaret kan være delegert for ulike virksomhetsområder.  Delegeringen omfatter kun oppgavene, og ikke ansvaret.  Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra våre nettsteder (personopplysningslovens §19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningslovens §18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på Ludde Open påmeldingsplattform

Vår påmeldingsplattform av utøvere som ønsker å delta på Ludde Open eventet.
Informasjon som innhentes ved registrering av påmelding er:

  • Fornavn og etternavn, klubb
  • Fødselsdato
  • Kjønn
  • Epostadresse
  • Telefonnummer
  • Postadresse

Hvis påmelder/betaler/fakturamottaker er en annen enn deltaker innhentes tilsvarende informasjon om fakturamottaker.

Fødselsdato og kjønn er nødvendig for at du skal kunne plasseres i riktig konkurranseklasse.  Kombinasjon av fødselsdato og navn benyttes også for å kunne koble påmeldingen til din utøverprofil for at du skal kunne finne dine resultater samlet på ett sted.


Epostadresse og telefonnummer er nødvendig for at arrangøren skal kunne kontakte deg med viktig informasjon om arrangementet, som for eksempel avlysninger eller endringer i tidsplaner.

Postadresse er nødvendig for eventuell ettersending av premier eller for oppfølging av fakturaer som ikke betales til rett tid.  Noen arrangement trenger også postadresse for å kunne sende deltakerpakke (for eksempel startnummer) på forhånd. 

Noen arrangører innhenter informasjon ut over dette for å kunne tilby deg best mulig service.  Eksempler på dette kan være:

  • T-skjorte størrelse hvis arrangementet har deltakertrøyer 
  • Registreringsnummer på kjøretøy hvis akkreditering av bil inngår (for eksempel servicekjøretøy i sykkelritt)
  • Informasjon om allergier hvis måltider inngår i arrangementet

Når denne typen informasjon innhentes skal formålet fremgå av vilkårene for arrangementet, som du samtykker i ved registrering. Arrangøren forplikter seg til å benytte innsamlet informasjon kun til de formål som angis og kun nødvendige data for gjennomføring. Arrangøren forplikter seg til at avtaler med leverandører de benytter seg av med skal ha samme begrensning. 

Eksempler på arrangørens leverandører som trenger tilgang til data for å kunne levere nødvendige tjenester er:

  • Leverandør av tidtakings- og resultatservice
  • Leverandør av tidtakingsgrafikk for TV og web-produksjoner
  • Leverandør av print/graveringstjenester tjenester for premier/medaljer/diplomer
  • Leverandør av foto/videotjenester
  • Leverandør av GPS/livetracking tjenester
  • Leverandør av arrangements-app som tilbyr resultater

Hvem har tilgang til data som er lagret om deg?
Personopplysninger vil være tilgjengelig for de i arrangementet som trenger det for å yte deg service. Det betyr at arrangører ikke vil få tilgang til fødselsdato, adresse- og kontaktinformasjon uten etter særskilt avtale. Unntak her er i de tilfeller man har tillatt bruk av adresse- og kontaktinformasjon i forbindelse med utsending av varer og/eller startnummer.

Arrangører vil likevel kunne sende deg informasjon på epost og SMS fra våre administrasjonssystemer, men uten at de får se din adresse- og kontaktinformasjon.

 

Sletting
Du kan be om at data blir slettet fra våre registre.  Men du må være oppmerksom på at enkelte data ikke kan slettes – og at man i stedet må anonymisere.  Hvis du har et resultat i et arrangement, og du ønsker å bli slettet vil din plassering i resultatlisten opprettholdes – men du blir erstattet med en anonym utøver.

Du kan ikke be om sletting av data som er nødvendig for oppfølging av eventuelt økonomisk mellomværende mellom deg og Ludde Open.

Sletting av data skjer ved at du kontakter Ludde Open

En prosess med sletting skal ta maksimalt 30 dager.  Hvis data ikke kan slettes skal du innen 30 dager motta tilbakemelding om hvilke data som ikke kan slettes og begrunnelse.  Du skal motta bekreftelse når data er slettet. 

Informasjonskapsler

Nedenfor finner du informasjon om Ludde Opens bruk av informasjonskapsler (cookies). Dette er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Dette gjøres for å bedre din brukeropplevelse. 

Ved å hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser, i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre redusert brukeropplevelse.

Google Analytics

Ludde Open bruker Google Analytics for å analysere bruken av nettsidene. Vi får informasjon om hvilke deler av siden vår som er mest besøkt, hvor brukerne klikker seg inn fra, på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt osv.

Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. («Google»). Google Analytics bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik cookie ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA.

Google kan overføre statistikken til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google.